Magyar sikerek a 25. jubileumi Biofach-on

Ismét magyar bor kapta az aranyérmet a BioFachon

2014. február 17., hétfő, 18:31

Címkék: bio élelmiszer élelmiszeripai szakkiállítás Nürnberg szakkiállítás

Az Orvina Kft. 2010-es évjáratú Tokaji Zeta borkülönlegessége bizonyult a legjobbnak. Magyarországot Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte idén a BioFach nemzetközi biotermék vásáron.

A Nürnbergben megtartott BioFach szakvásáron közel 90 ezer m2-en, több mint 80 ország, 2500 kiállítója van jelen, a látogatók száma a tavalyi évekhez megszokottan, több tízezer főre becsülhető.
 
 
A helyettes államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a gazdasági kapcsolatok ápolására és a magyar üzleti pozíciók erősítésére is egyaránt alkalmas ez a világvásár.  Aláhúzta, komoly fórumot jelent a magyar termékek népszerűsítése szempontjából is, hiszen mintegy 1000 médiaképviselő van jelen 36 országból.
 
A magyar és nemzetközi bioágazat szereplőinek elkötelezettsége és együttműködési készsége kiváló lehetőségeket nyit meg az agrárium ezen szektora részére, növelve így a teljes gazdaság hatékonyságát és diverzifikációját- szögezte le a helyettes államtitkár. A 16 magyar kiállító 100 m2-en, közel 500 terméket mutatott be. Többek között feldolgozott gabonatermékeket, gyógynövény szárítmányokat, bioborokat és biokozmetikumokat.
 
forrás: biofach.de
 
A biotermékek világvásárát minden évben megrendezik, nemcsak Németországban, de a világ más országaiban is, többek között az USA-ban, és Japánban. Az első kiállítást 1990-ben tartották 197 kiállítóval Ludwigshafenben. Nürnbergben 1999 óta tartják a rendezvényt, amely mellett 2007 óta párhuzamosan fut a Vivaness, a natúrkozmetikumok és wellness termékek legnagyobb eseménye.
 
forrás:Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek