IPAR NAPJAI nemzetközi ipari szakkiállítás

Magyarország legjelentősebb üzleti eseménye az iparban 2016. május 24-27. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

2016. február 13., szombat, 12:29

Címkék: fraunhofer HUNGEXPO ipar 4.0 Ipar Napjai 2016 kiállítás MAJOSZ MTA SZTAKI Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

2016-ban újra megrendezésre kerül a legátfogóbb ipari szakkiállítás, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

Kiemelt téma: IPAR 4.0

Az egymással szoros kapcsolatban álló ipari ágazatok keresztmetszetét a ma minden területen kulcsfontosságú szerepet betöltő, a teljes gyártási láncolatot átfogó IT rendszerekre épülő Ipar 4.0 adja.

A 2016-os IPAR NAPJAI-n a kiállítók kiemelt figyelem mellett mutathatják be napjaink vezető technológiai irányzata, az Ipar 4.0 adta lehetőségeket, különös tekintettel az automatizálásban és az ipari elektronikában rejlő fejlődési irányokat. A koncepció alapja az egymással kommunikáló intelligens gépek (M2M), az önbeállító gyártási folyamatok és a rendkívül hatékony tömeggyártás.

Programkínálat:

A széles kiállítói kör mellett magas szakmai színvonalú programokkal, konferenciákkal jelentkezik majd a kiállítás.

A rendezvény kiemelt témájához csatlakozik az IPAR 4.0 tematikára épülő Fraunhofer – SZTAKI projektközpont előadás szorozat és workshop, melyen többek között olyan előadók tapasztalatait, gondolatait, jövőbe vetítő elemzéseit hallgathatják meg az érdeklődők, mint Monostori László, a SZTAKI és Fraunhofer-SZTAKI igazgatója, aki az IPAR 4.0 adta új kihívásokról és lehetőségekről tart majd előadást, vagy mint az aacheni Fraunhofer IPT képviselője, aki bemutatja az aacheni perspektívákat az Industrie 4.0-val kapcsolatban.

Az EMOSZ 2 napos konferenciát szervez az IPAR NAPJAI keretén belül, melynek kiemelt témái a gépek CE jelölése, a villamosenergia elosztás szabályai és érintésvédelme lesznek.

Csatlakozik a szakkiállításhoz a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, és 4 színvonalas előadással várja majd a látogatókat IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is, melynek témái: „A rugalmas foglalkoztatás elősegítése a kis- és közepes vállalkozásoknál”, „Minőség és versenyképesség”, „Térítésmentes nemzetközi technológiai partnerkeresési szolgáltatás ipari vállalkozások számára” és „Környezeti kibocsátások”.

Végül, de nem utolsó sorban mg kell említeni a MAJOSZ Beszállítói Fórumot is, melyen az autóiparban dolgozó vagy ahhoz szorosan kötődő szakemberek kereshetik, illetve találhatják meg új üzleti partnereiket.

Az előzetes számítások alapján elmondható, hogy a kiállítóknak már több mint a fele lefoglalta helyét a kiállításon, folyamatosan érkeznek a visszajelzések, a jelentkezések a rendezvényre. Számos világmárkát képviselő cég, illetve hazai és nemzetközi kis- és középvállalatok is készülnek, hogy 2016 májusában az IPAR NAPJAI-n bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat, fejlesztéseiket és újdonságaikat az érdeklődőknek.

Minden adott tehát ahhoz, hogy 2016-ban is sikeres rendezvény várja a kiállítókat és látogatókat.

Kérdés esetén a szervezők készséggel állnak rendelkezésre:

iparnapjai@hungexpo.hu

www.iparnapjai.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek