Az élelmiszeripari minőség legmagasabb szintje

Az SKF Food Line élelmiszeripari golyóscsapágy-egységek iparági szabványt állítottak fel az élelmiszerbiztonság megóvása érdekében kifejlesztett higiénikus kialakítás terén

2022. április 08., péntek, 19:49

Címkék: csapágy élelmiszerbiztonság élelmiszeripar golyóscsapágy higiénia SKF

Az SKF innovatív Food Line élelmiszeripari golyóscsapágy-egységei a legkorszerűbb higiénikus kialakítással rendelkeznek, amely fokozott megbízhatóságot, alacsonyabb karbantartási költségeket és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosít a globális élelmiszeripari vállalatok számára.

A Kék termékcsaládba tartozó csapágyak megoldást kínálnak az élelmiszer-biztonság proaktív megközelítésének tökéletesítésére - tehát az élelmiszer-feldolgozó berendezésekben található csapágyegységek alkatrészeinek higiénikus kialakítását is magában foglaló szemléletmódra - törekvő vállalatok számára.

Az Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) által visszahívott élelmiszerek számának jelentős növekedése arra ösztönzi a vállalatokat, hogy proaktívan foglalkozzanak az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos gyakorlataikkal. Bár nagyon fontos gyakorlat a higiénikus kialakítású, "élelmiszeripari minőségű" berendezések beszerzése, ugyanilyen fontos lenne a szennyeződésekkel kapcsolatos kockázatokra való összpontosítás az alkatrészek szintjén. A csapágyak hagyományos újrakenése, súroló hatású tisztítószerekkel történő lemosása és száraz tisztítása korróziót okozhat, és rejtett eszközként szolgálhat a szennyezőanyagok szállításához és szaporodásához a levegőben lévő permetcseppek, a szennyvíz vagy a szennyezett kenőzsír útján.

Az élelmiszer-biztonsági előírásoknak teljes mértékben megfelelő Kék termékcsaládot az SKF kifejezetten az élelmiszer-biztonságot veszélyeztető kockázatok kiküszöbölésére fejlesztette ki. A csapágyegységek ötletes higiénikus kialakítása csökkenti a baktériumok felhalmozódását a nehezen tisztítható területeken, és minimalizálja a baktériumok elterjedésének kockázatát a tisztítás során.

Az innovatív tömítőrendszernek, a nagy teljesítményű csapágyzsírnak, valamint az egység tökéletes tömítőképességének köszönhetően a Food Line sorozatba tartozó élelmiszeripari golyóscsapágyak kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy az OEM vállalatok a tartósabb, újrakenést nem igénylő és kiválóan tisztítható csapágyegységekkel továbbfejleszthetik az élelmiszer-feldolgozó berendezéseik teljesítményét és higiéniai szintjét. Továbbá, mivel a csapágyegységek nem igényelnek újrakenést, nincs szükség a berendezés leállítására a kenés elvégzéséhez. A felesleges csapágyzsír letisztításához szintén kevesebb időre van szükség. Ez növeli a termelésre fordítható hasznos üzemidőt és lehetőséget biztosít a gyártási kapacitás maximális kihasználására. Az újrakenési költségek megszüntetése és a csapágycsere gyakoriságának csökkentése mellett további előnyt jelent az újrakenéshez fűződő anyag- és munkaerő-költségek terén jelentkező megtakarítás.

A Kék termékcsalád csökkenti a környezetszennyezést és a hulladékot is; a tisztításhoz kevesebb meleg vízre van szükség, kevesebb kenőzsír kerül a szennyvízhálózatba, valamint az alkatrészek 100%-ban újrahasznosíthatók és az energia visszanyerhető, így a vállalatok előtérbe helyezhetik a megelőző környezetvédelmi gyakorlatokat az ártalmatlanítás-orientált gyakorlattal szemben.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek