Kulcsfontosságú robotikai megoldások az élelmiszer- (és egyéb) ipar számára

Minden vállalat megérdemel egy megbízható partnert, ha robotokról van szó. Olyan partnert, mint a Stäubli Robotics

2022. szeptember 06., kedd, 06:01

Címkék: automatizálás élelmiszer élelmiszeripar ipari robot robot robotika Stäubli

A hibákat zéró szinten toleráló élelmiszeriparban minden szereplő tudja, hogy a hatékonyságot és a biztonságot nem szabad alábecsülni. Bár a modern technológia lehetővé teszi az emberi eredetű hibák megelőzését, a partnerek hatékonysága és megbízhatósága rendkívül változatos lehet.

A Stäubli robottechnikai termékcsaládja tökéletes választás, ha biztonságosan, tisztán és gyorsan szeretnénk elvégezni a folyamat minden mozzanatát. A portfólió részét képezi a hattengelyes robotkarok következő generációját képező gyors és precíz TX2 ipari robot, amely a sebesség, a merevség, a méret és a pontosság ideális kombinációját képes biztosítani. Szállítás, kezelés, válogatás, feldolgozás, címkézés, csomagolás – minden folyamatlépést megbízhatón teljesít a Stäubli Robotics.

Stäubli TX2-140 robot

Stäubli Robotics az élelmiszeriparban: minden, amit tudni érdemes

Az élelmiszer- és italgyártásban nagy teljesítményű berendezések működnek, és minden manuális beavatkozás veszélyezteti a teljesítményt és a higiéniát. Minden alágazat konkrét igényeket fogalmaz meg, és gyakoriak a testreszabási kérések. A Stäubli összes négy- és hattengelyes robotja már egyedileg is illeszthető minden alkalmazás speciális követelményeihez.

Jó példa erre a TX2-140 robot, illetve annak párás környezetre ajánlott TX2-140 Hygienic változata, amit 40 kg-os teherbírás és 360°-os rögzítési lehetőség jellemez. A modell NSF H1 élelmiszeripari kenőanyaggal is kompatibilis, teljesítménycsökkenés nélkül.

Baranyai Roland, a Stäubli értékesítési mérnöke

A Stäubli HE robotkarjai az előírásoknak megfelelő és egyedi kialakításuknak, páratlan műszaki teljesítményüknek és a bakteriális szennyeződés kockázatának teljes kiküszöbölésének köszönhetően piacvezetőnek számítanak az élelmiszeriparban. A TX2-140 és az összes többi Stäubli robot ezenkívül az élelmiszeriparban általános kemény tisztítási és sterilizálási folyamatoknak is ellenáll – olyan eljárásoknak, amelyeket egyetlen másik robot sem élne túl.

Baranyai Roland

értékesítési mérnök

r.baranyai@staubli.com

+36 30 334 7624

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek