Az SKF innovatív Food Line élelmiszeripari golyóscsapágy-egységei a legkorszerűbb higiénikus kialakítással rendelkeznek, amely fokozott megbízhatóságot, alacsonyabb karbantartási költségeket és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosít a globális élelmiszeripari vállalatok számára.
Az élelmiszerbiztonság esetében egyszerűen nem lehet kompromisszumot kötni. Az SKF megbecsült partnere a globális élelmiszeriparnak, mivel olyan élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő technológiát és termékmegoldásokat kínál, amelyek jelentősen hozzájárulnak az optimális rendelkezésre állás és termelékenység biztosításához, és végső soron az üzleti jövedelmezőséghez.
Az innovatív golyóscsapágy-egységek bővítik a higiénikus kivitel adta lehetőségeket, ugyanakkor csökkentik a karbantartási költségeket, valamint a korábbiaknál nagyobb megbízhatóságot és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosítanak az élelmiszeripari vállalatok számára.
A berendezések higiénikus kivitelére helyezett hangsúly fontos szerepet játszhat az élelmiszer-biztonság szabályozásában az élelmiszeripari termékek előállítása során. Azonban ha ezt túl tágan értelmezzük, és nem fordítunk elég figyelmet a rendszer alkatrészeinek higiénikus kivitelére, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a csapágyak belsejében megtelepedett baktériumok elszaporodjanak.
Az SKF az élelmiszeripari szabványoknak megfelelő új csapágysorozatot mutatott be, amelynek segítségével minimálisra csökkenthető az élelmiszer-szennyezés és az ehhez kapcsolódó termékvisszahívások kockázata.
A fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrásokra világszerte növekvő figyelmet fordítanak a gyártók. Az SKF a gyártósorok hatékonyságának növelésével, a fenntartható termelésre irányuló megoldásaival, valamint az élelmiszerek és a munkaerő biztonságának növelésével segíti az üzemvezetőket a hatékonyabb versenyben. Emellett az SKF megoldások hozzájárulnak az élelmiszer-ipari üzemek hulladéktermelésének csökkentéséhez, a víztakarékossághoz és az energiaköltségek csökkentéséhez is.
Detektálható, kenésmentes, FDA-konform, vegyszerálló és antimikrobiális – többek között ezeket a tulajdonságokkal rendelkeznek az élelmiszerek biztonságos és maradvány-nélküli gyártásához alkalmazható igus műanyag-megoldások.