Foodtech.hu címkék

Legfrisebb hírek:

Energiahatékonyság a zenon szoftverplatform segítségével

Energiahatékonyság a zenon szoftverplatform segítségével (Cikk)

A čelarevói sörfőzdét 1892-ben alapította a befolyásos földbirtokos, Lazar Dunđerski. Az üzem 2003-ban vált a Carlsberg-csoport részévé. Története során a sörgyár mindig lépést tartott a legújabb technológiákkal; a folyamatokat anélkül javította, hogy veszélyeztette volna termékei vagy szolgáltatásai minőségét. Ez a hagyomány ma is folytatódik. Az energia- és erőforrás-fogyasztás optimalizálása iránti igény egy részletes közmű-menedzsment rendszer kiépítéséhez vezetett az energia- és a költségellenőrzés céljából.

Az élelmiszer- és italgyártók sem maradhatnak ki a digitális forradalomból

Az élelmiszer- és italgyártók sem maradhatnak ki a digitális forradalomból (Cikk)

Felhőalapú platformok használata, a dolgok ipari internetének (IIoT) kialakítása, a mesterséges intelligencia (MI) bevetése – többek között ezekkel az intézkedésekkel pörgethetik fel digitalizációjukat az élelmiszeripar és italgyártás szereplői. Akik már léptek, jelentős fejlődést tudtak felmutatni, de a korszerű technológiák az okosabb energiafelhasználást, a hulladékmennyiség csökkentését is támogatják, vagyis végső soron a vállalkozások fenntarthatóbb működéséhez is hozzájárulnak.

Újonnan fejlesztett főzőtechnológia

Újonnan fejlesztett főzőtechnológia (Cikk)

A KORAX Gépgyár Kft. GINOP-2.1.7-15-2016-02068 számú - Prototípus, termék és szolgáltatás fejlesztési projektjén keresztül új prototípust és technológiai gépsort fejlesztett ki az élelmiszeripar számára.

Kenőanyagok az élelmiszeriparban

Kenőanyagok az élelmiszeriparban (Cikk)

A kenőanyag megfelelő kiválasztása, valamint a kenőanyagok helyes kezelése támogatja a vállalatokat a biztonság, a termelékenység és a fenntarthatóság szempontjából. Ez tagadhatatlan az élelmiszeriparban is, ahol a kritikus helyzetek igen változatos skálája fordul elő: sebességek, hőmérsékletek, terhelések, páratartalom és tisztítószerek csak néhány a változók közül, amelyek kihívást jelentenek mind a berendezések és alkatrészek, mind maguk a kenőanyagok számára.

Folyamatok megjelenítése a zenonnal

Folyamatok megjelenítése a zenonnal (Cikk)

Az intuitívan üzemeltethető összetett gépek sok gépgyártó céljai között szerepelnek, már csak a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt is. Az aszeptikus élelmiszeripari csomagolások vezető nemzetközi rendszer- és megoldásszállítójának, az SIG-nek ezt a palackozó gépsorok új kezelési koncepciójával sikerült elérnie. A vállalat a COPA-DATA-val együttműködve újította meg az ember-gép interfészét.

Több mint egy egyszerű traktor

Több mint egy egyszerű traktor (Cikk)

A mezőgazdaság alapvető fontosságú a társadalmunk számára, mégis számos kihívással kell szembenéznie – ezek közé tartozik például az éghajlatváltozás és a piaci ingadozások. Az olyan alapvető mezőgazdasági berendezések, mint a traktorok és a kotrógépek nélkülözhetetlenek, és széles körben használhatók a gazdaságban végzett munkák során. A kotrógépek lehetséges felhasználási területeiről a mezőgazdaságban és arról, hogy a használt gépek hogyan kínálnak költséghatékony megoldást...

A Farnell globális kampányt indít a méhek megmentésére (Cikk)

A Farnell az együttműködő szervezetekkel közösen a következő 12 hónapban hárommillió méh örökbefogadásával támogatja a méhészeket és a méhészeti programokat.

A digitalizáció elengedhetetlen a fejlődésben (Cikk)

A Hungrana Kft. a cégnél megvalósított jelentős mértékű digitális fejlesztésekkel elnyerte az SAP Quality Award „Grand Winner” díját a „Digital Pioneer” kategóriában a tavalyi évben. A feldolgozóipari szereplő azonban nem elégszik meg ennyivel, az SAP stratégia partnereként további IT beruházásokat, fejlesztéseket tervez, ezzel megőrizve piaci szerepét és versenyképességét.

A világ legnagyobb vertikális farmja a Siemens technológiájával kezd szárnyalni

A világ legnagyobb vertikális farmja a Siemens technológiájával kezd szárnyalni (Cikk)

A frissen átadott, 40 millió dollár értékű dubaji létesítmény, amely a maga nemében a legnagyobb a világon, az Emirates Crop One tulajdona. A vegyes vállalatot a több mint száz légitársaságot kiszolgáló Emirates Flight Catering és a csúcstechnológiás beltéri vertikális növénytermesztés vezető vállalata, a Crop One Holdings hozta létre.

Sterilizálás a palackozógépeken

Sterilizálás a palackozógépeken (Cikk)

A palackozógépek nagy tartályokból töltik meg a palackokat. A dinamikusra tervezett eljárásban rendszerint ugyanannyi folyadékot kell tölteni minden palackba. A gépek többnyire a hét minden napján, a nap 24 órájában működnek folyamatosan. A palackokat szállítószalag-rendszer továbbítja a csapokhoz töltésre. A gép állásidejét minimálisra kell csökkenteni.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek