Mérföldkőhöz érkezett el a ViscoTec

Több mint 100 000 adagolószivattyú a mindennapi élet megkönnyítéséhez

2021. március 30., kedd, 06:00

Címkék: adagolás adagolástechnika adagolórendszer preeflow ragasztás ragasztók ViscoTec

Annak ellenére, hogy egy különleges év áll mögöttünk, a ViscoTec mégis újabb mérföldkövet ünnepelhetett 2020-ban. A vállalat az alapítás napjától mostanáig világszerte több mint 100 000 szivattyút értékesített: 40 000 adagolószivattyút a fő ViscoTec márkából, és 65 000 egységet a szintén ViscoTec márkának számító preeflow adagolókból.

Bár ezekkel a termékekkel közvetlenül nem találkozhatunk a mindennapi életünkben, mégis képesek közvetlenül befolyásolni azt.

Egy nap a ViscoTeckel

Az első momentumra már kora reggel sor kerülhet. Legyen szó fogkrémről, szempillaspirálról, a bőr elhalt rétegének eltávolításáról vagy speciális bőrkrémekről, ezeket a termékeket nagyrészt ViscoTec adagolószivattyúk töltik dobozokba vagy tubusokba, mielőtt megvásárolnánk azokat valamelyik üzletben.

A 40 000-es sorozatszámú ViscoTec adagolószivattyú

A sor a reggelivel folytatódik. A kávéfőzőnk vagy a rádiónk sok ragasztott alkatrészt tartalmaz. A hosszú évekre tervezett kötést olyan precízen kell felvinni, hogy a ragasztó ne szivárogjon ki a sarkok és a szélek mentén. Annak érdekében, hogy a ragasztóanyag pontosan a megfelelő mennyiségben kerüljön felhordásra, a ViscoTec nagyon pontos adagolószivattyúkat tervez és épít.

A reggelizőasztalon pedig már sorakoznak a finom lekvárok és kenőkrémek. A ViscoTec szivattyúit nagyon gyakran használják arra, hogy ezeket üvegekbe vagy műanyag csomagolásba töltsék. A szivattyúk speciális kialakítása lehetővé teszi azt is, hogy szilárd darabokkal rendelkező folyadékokat, vagyis a lekvárban lévő gyümölcsöket is dugulás nélkül lehessen adagolni.

A 40 000. szivattyút a higiéniai / gyógyszeripari szektorban állítják üzembe

Mielőtt kilépnénk az ajtón, átfutjuk a híreket az okostelefonunkon. Természetesen nem látjuk, de attól még tény, hogy a kijelző és a kamera precíz rögzítését ViscoTec szivattyúk végezték, így a híreket anélkül böngészhetjük végig, hogy ragasztómaradványok zavarnák meg az élményt. Még kevésbé látható, de ennek ellenére rendkívül fontos a mobiltelefon belseje. Az eszköz működését nyomtatott áramköri kártyák biztosítják. Itt is előtérbe kerültek a ViscoTec termékek. Ahhoz, hogy az elektronikai áramköri kártyák például áramot vagy hőt vezessenek, az úgynevezett hővezető pasztákat nagyon precízen kell adagolni. Komoly kihívás, hogy az apró mennyiségeket pontosan és megismételhetően alkalmazzák a gyártósoron, másrészt ezek a paszták erősen koptató hatásúak. Ez azt jelenti, hogy apró, különösen érdes, éles szélű és agresszív részecskéket tartalmaznak. Idővel ezért sok adagolószivattyú elhasználódik, ami megnehezíti a pontos mennyiség kijuttatását. A ViscoTec adagolószivattyúk ezért olyan robusztusak és tartósak, hogy a kulcsfontosságú alkatrészek ellenálljanak ezeknek a koptató anyagoknak.

A ViscoTec termékek alkalmazási példái

 

Ugyanez a helyzet az iskolába vagy a munkába vezető úton is. ViscoTec adagolószivattyúkkal történik a fejhallgatók, az órák, illetve számos, a járművekben található alkatrész – például a fényszórók, a tolatókamerák, a hangszórók stb. – rögzítése.

A lista a végtelenségig folytatható az ebédszünettől és késő estig. A mosókapszulákat, a fogorvosi fecskendőket, a parfümösüvegeket és még sok minden egyebet töltenek meg, töltenek ki, zárnak le, illetve ragasztanak össze ViscoTec termékekkel.

A ViscoTec termékek alkalmazási példái

Az adagolószivattyúkat az iparágak legkülönbözőbb szektoraiban alkalmazzák, amint az a különböző alkalmazási területek listájából is látszik. Az élelmiszeripartól kezdve az e-mobilitás, az űrkutatás, az orvostechnika, a gyógyszeripar, a kozmetikai termékek gyártói és még sok más iparág használja az adagolószivattyúkat.

Pontosan ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy a németországi központú adagolástechnikai specialista a sok szempontból nehéznek bizonyult 2020-as évben is növelni tudta forgalmát. Így 2021-ben is meg tudott őrizni minden munkahelyet, és a munkatársak pozitív hangulatban kezdhették el az új évet.

A preeflow adagolórendszer működése az ODU GmbH & Co. KG csatlakozóinak kitöltő adagolása során

„A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére – ami egy ideig még biztosan az életünk része marad – nagy bizalommal tekintek az előttünk álló évekre – jelentette ki Franz Kamhuber, a ViscoTec németországi értékesítési igazgatója. – Sokat segíthet nekünk alkalmazásaink és termékeink sokfélesége. A testreszabott szolgáltatások révén a mindennapi élet még nagyobb részét szeretnénk komfortosabbá tenni a modern adagolástechnika segítségével.”

www.viscotec.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek