Úttörő lépés a költséghatékony hűtés felé

2015. augusztus 20., csütörtök, 12:44

Címkék: Blue e+ hűtés hűtéstechnika Rittal

A Rittal új, Blue e+ berendezéscsaládjával egy teljesen új generációs hűtőegységet fejlesztett ki – egyúttal óriási lépést tett a költséghatékonyság felé. Az új klímák ezen felül rugalmasságukkal, biztonságos működésükkel és könnyű kezelhetőségükkel tűnnek ki.

Ahhoz, hogy a hűtőberendezések energiahatékonyságát jelentősen lehessen javítani, a gyártó ötvözte a kompresszoros hűtési megoldás és a hőcsövek (heat pipe) előnyeit. Ez teszi lehetővé a passzív hűtés messzemenő kihasználását. Ennek köszönhetően a kompresszort csak akkor kell üzembe kapcsolni, ha a passzív hűtés nem elegendő. Az új egységekkel a kompresszoros üzemmódban is jelentős energiahatékonyság érhető el. Mind a ventilátorok, mind a kompresszorok esetében DC motorokat használtak. Az inverteres technológiának köszönhetően a hűtési teljesítmény mindig pontosan akkora, amekkora hűtési igény éppen felmerül. Ezért az energiafogyasztás jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos berendezés esetén. Ezeknek a fejlesztéseknek az eredőjeként végül akár 75% energiamegtakarítás is elérhető, ahogyan azt a vezető német gyártóüzemeknél végzett üzemi tesztek igazolták.

A költséghatékonyság további lépcsőfoka az is, hogy minden új Blue e+ egység rugalmasan működtethető: a lehetséges bemenetek az egyfázisú 110 V-tól egészen a háromfázisú 480 V-ig terjednek, akár 50 vagy 60 Hz-en. A precízen hangolt és megbízhatóan működő hűtés a szekrényekbe épített komponensek hőstresszét megszünteti, és biztosítja, hogy az üzem minden pillanatban működőképes legyen. Az állandó hőmérséklet-ingadozások, mint ami korábban a kétpontos vezérlés eredménye volt, immár a múlté. Ez nemcsak a hűtőberende-zések, hanem a szekrénybe épített elemek hosszabb élettartamát is garantálja, vagyis megbízható üzemet nyújt. A Blue e+ hűtőegységek teljesítménye egészen 6000 W-ig terjed, és -30°C és +60°C között is használhatók.

Könnyű kezelhetőség a gyorsabb karbantartásért

A külsőleg legszembetűnőbb újítás az egységek elején található TFT kijelző. Erről egy pillantásra leolvashatók az egységek legfontosabb adatai, az előre kiválasztott nyelven. Standardizált kommunikációs interfészek biztosítanak könnyű integrációt a meglévő üzemi felügyeleti rendszerekbe. Sőt, számos további protokoll, így CAN bus vagy Modbus TCP teszi lehetővé az élő adatcserét CAN vagy Ethernet interfészen keresztül. Ezen túl egy NFC kompatibilis mobileszközzel akár több hűtőberendezés egyszerű paraméterezése is megold-ható a beépített NFC interfésznek köszönhetően.

www.rittal.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek