Ipari kézhigiénia? Nem csak az előírások számítanak
2018. szeptember 12., szerda, 06:00
Címkék: egészség egészségipar egészségügy egészségvédelem higiénia Tork
Az élelmiszeriparban még a mai modern és automatizált gyártási folyamatok mellett is különösen fontos szerepe van az emberi precizitásnak, és odafigyelésnek. Az egészségügy után ez az az iparág, ahol a legszigorúbb higiéniai követelményeknek kell megfelelni (HACCP, EU szabályozás) és mindemellett a személyzet számtalan higiéniai kihívással is szembesül. A gépek és a környezet tisztán tartása mellett a személyi higiénia elsődleges, hiszen 5-ből 4 fertőzés a kezeinkkel terjed.
Tudta?
-
Az ujjvégek és a könyök közötti területen akár 10 millió baktérium is található
-
A gyakran használt területeken – mint például egy csaptelepen – a vírusok akár 72 óráig is életben maradhatnak
-
Egyetlen köröm alatt akár 3 millió baktérium is élhet
-
A létrejött baktériumok 99%-a elpusztítható megfelelő kézmosással és kéztörléssel
Az előírásokon túl több szempontot érdemes mérlegelni a kézhigiéniai termékek kiválasztásánál, hogy megtalálja az Ön számára leghatékonyabb és legköltségkímélőbb rendszert.


A Tork kézhigiéniai tippjei
-

Kézmosáshoz ne túl forró, inkább langyos vizet használjon. A forró víz felpuhítja a bőrt és szabad utat adhat a már kézen lévő baktériumok számára.
-
Válasszon gyors behatási idejű kettő az egyben termékeket. A Tork fertőtlenítő habszappannal már fél perc elég a baktericid, egy perc pedig a teljes virucid hatás eléréséhez.
-
Használjon könyökkaros adagolót, mellyel kiiktatható a keresztfertőzés kockázata
-
Felejtse el a töltögetést és keresse a zárt rendszerű töltőanyagokat! A Tork szappanokat használat közben zsugorodó palackba töltik, így nem kerülhet baktérium a flakonba, mely megfertőzné a töltőanyagot.
-
A termékek kiválasztásánál számolja ki hány adagot kap az adott töltőanyag használatával. Az 1000 ml-es Tork fertőtlenítő habszappan például 2500 adagot tartalmaz szemben a hagyományos folyékony szappanokkal, melyek gyakran csak 1000-et.


A törlés kulcsfontosságú!
Az élelmiszerekre és azok előállítására különösen szigorú tisztasági és higiéniai előírások vonatkoznak. Amennyiben közvetlenül kézmosás után nem törli szárazra kezeit, elősegíti a baktériumok gyorsabb szaporodását. A megújult Tork Reflex™ laponkénti adagolású belsőmagos adagolója fokozott higiéniát biztosít, hiszen a felhasználók csupán a felhasználandó lapot érintik. Nem csupán kéz, de felülettörlésre is alkalmas, megfelelve az élelmiszeripari követelményeknek.


Milyen előnyei vannak a Tork Reflex™ rendszernek?


-
Akár 37%-kal csökkenthető a papír felhasználás*
-
Laponkénti adagolás – csak a felhasználandó lapot érintjük
-
Mozgatható adagolófej – bármely irányból letéphető a papír
-
Egykezes használat, illeszkedik az ipari munkafolyamatokhoz
-
Könnyen tisztítható, a falról leemelhető
-
Kifogyásjelző mutatja, ha szükséges az újratöltés
-
Kék és fehér színben is elérhető töltőanyag mely élelmiszer biztonsági tanúsítvánnyal is rendelkezik.
*4 hétig tartó belső felmérés a Tork ReflexTM törlőpapír plusz és a Tork törlőpapír plusz összehasonlításával, m2-ben kalkulálva
www.tork.hu