Új gyártócsarnokkal bővült a debreceni Felföldi Édességgyártó Kft.

2014. december 01., hétfő, 20:27

Címkék: élelmiszer ipar fejlesztés Felföldi_Édességgyártó_Kft.

Új gyártócsarnokkal bővült a debreceni Felföldi Édességgyártó Kft: a 199 millió forintból, felerészben európai uniós támogatással elkészült beruházást pénteken adta át Papp László, Debrecen polgármestere és Felföldi József tulajdonos.

Debrecen egyik fontos és hagyományos iparágához kötődik a beruházás - mondta a polgármester, emlékeztetve arra, hogy a város gazdaságfejlesztési programjában húzóágazatként nevesítették az élelmiszeripart.
A Felföldi Édességgyártó Kft. az egyik legjelentősebb élelmiszeripari vállalkozás Debrecenben, amely a most elkészült beruházással 60 új munkahelyet is létesített - fűzte hozzá Papp László.
Felföldi József tájékoztatása szerint az édesipari termékeit 95 országba exportáló vállalkozás árbevétele az idén várhatóan eléri a 3 milliárd forintot.
Az új, csaknem 1700 négyzetméteres gyártócsarnokban a cég fejlesztői és technológusai által kidolgozott új édesipari termékek gyártása kezdődik meg - tette hozzá a cégvezető, aki elmondta azt is, hogy december elején Budapesten az Árkád üzletközpontban nyitják meg első üzletüket, amelyben olyan exkluzív élelmiszeripari termékeket forgalmaznak, amelyek másutt nem kaphatók az országban.

 

Forrás: (MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek