Mozgásba lendülve

A világszínvonalú mezőgazdasági gépgyártó GSI biatorbágyi gyárában az ABB-t válaszotta partnerének

2016. június 13., hétfő, 14:25

Címkék: ABB Dodge erőátvitel GSI Hungary Kft. hajtástechnika mezőgazdaság mezőgazdasági gép motor

A mezőgazdasági berendezések globális gyártója, a GSI az ABB-t választotta partnerének, melynek köszönhetően rövid határidővel, helyben be tudja szerezni a gépi erőátviteli termékek és az IEC kisfeszültségű villanymotorok teljes választékát, valamint igénybe tudja venni az értékes műszaki támogatást és szervizt is.

A GSI cégcsoport világszínvonalú mezőgazdasági berendezéseket gyárt gabonatároláshoz, anyagmozgatáshoz és gabonaszárításhoz, de jól ismert szállító a baromfinevelésben és sertéstenyésztésben használt berendezések területén is. A GSI 2011 óta az AGCO mezőgazdasági gépgyártó tulajdonában van, Észak-Amerikában már évek óta a Dodge® mechanikai erőátviteli termékeket használja..    

A GSI 2014-ben gyárat létesített Biatorbágyon, és helyben beszállítót keresett a megszokott erőátviteli komponensek beszerzésére. A megoldást az ABB magyarországi mérnökcsapata jelentette, akik minden szükséges segítséget biztosítottak a GSI számára.  A motorok széles választéka mellett az ABB hajtóműveket, csapágyakat és szállítószalag-alkatrészeket (dobokat, tárcsákat) is biztosított a GIS-részére.   

Az ABB-vel kialakított partnerségnek köszönhetően a GSI magyarországi gyára helyben be tudja szerezni a gyártáshoz szükséges Dodge mechanikai erőátviteli termékeket, köztük a képen is látható „Torque-Arm II” tengelyre szerelhető hajtóművet. 

Németh Dániel, a GSI EAME (a GSI Európát, Afrikát és a Közel-Keletet átfogó üzleti szervezete) vezető mérnöke szerint valós előnyt jelent, hogy olyan vállalattal tudnak együtt dolgozni, amely a termékek ilyen széles körét szállítja. „Kereskedelmi és mezőgazdasági szempontból egyaránt fontos, hogy rendelésre készült, saját igényeinkre szabott berendezéseink legyenek, az ABB pedig a motorok és mechanikai termékek teljes választékával jelentősen megkönnyíti, hogy teljesíteni tudjuk ezt a követelményt” – mondja Németh. „Az ABB termékválasztékából a számunkra optimális méretű, típusú, fordulatszámú és teljesítményű terméket tudjuk kiválasztani, és ezzel teljes körűen meg tudunk felelni az ügyfelek elvárásainak.” 

Németh hangsúlyozta, milyen értékes segítség számukra a helyi műszaki támogatás, amelybe beletartozik a gyakorlati szerelési oktatás és alapos, termék-specifikus training is. „Az ABB szakemberei szívesen tartanak képzéseket üzemünkben” – mondja Németh. „Minden mérnök számára fontos, hogy az adott terméket a legapróbb részletekbe menően megismerje.”    

Ivanics Péter, az ABB helyi üzleti egységének a menedzsere büszke a két vállalat közötti partnerségre és az ABB szerepére a GSI sikeres tevékenységének az elősegítésében.

„Az ABB egyedülállónak számít abból a szempontból, hogy kínálatában megtalálható az elektromos és a mechanikus termékek teljes köre, de talán még ennél is fontosabb, hogy a piac az iparág legmegbízhatóbbjai közé sorolja az ABB termékeit. A GSI növekszik Magyarországon, mi pedig továbbra is arra törekszünk, hogy kiszolgáljuk az igényeiket, és elősegítsük, hogy tevékenységük még sikeresebb legyen."

A GSI magyarországi gyárigazgatója, Németh Zoltán szerint az ABB-vel folytatott együttműködés előnyei egyértelműek. „Az ABB közismert minőségi villanymotorjairól, de számunkra az is nagyon fontos szempont, hogy ennek a partnerségnek köszönhetően gyorsan hozzájuthatunk a Dodge termékekhez” – mondja Németh. „Mivel minden kulcsfontosságú termékünk esetében csak egyetlen céggel kell együtt dolgozni, le tudjuk rövidíteni az átfutási időket, hatékonyabban kezelhetjük a raktárkészleteinket, és ami a legfontosabb, jobban meg tudunk felelni  ügyfeleink elvárásainak.”        

 


A GSI-ről

A GSI csoport világszínvonalú mezőgazdasági berendezéseket és gépeket gyárt gabonatároláshoz, anyagmozgatáshoz és gabonaszárításhoz. Ezen kívül  baromfi- és sertéstenyésztő telepek berendezéseinek beszállításával is foglakoznak. A GSI csoport 2011 óta a mezőgazdasági gépgyártó cég, az AGCO tulajdonában van.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek