IPAR NAPJAI 2016

Magyarország legjelentősebb üzleti eseménye az iparban

2015. november 16., hétfő, 06:00

Címkék: HUNGEXPO ipar 4.0 Ipar Napjai 2016 kiállítás

2016-ban újra megrendezésre kerül a legátfogóbb ipari szakkiállítás, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

Visszatekintés

2014-ben hazánk legnagyobb ipari seregszemléjén 12 országból 273 cég jelent meg, megtöltve ezzel a Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” pavilonját. 

A kiállítók száma az elmúlt rendezvények során folyamatosan növekedett, hiszen a két évvel korábban (2012) hasonló tematikával rendezett Ipar Napjaihoz képest 15%-kal több vállalat mutatkozott be.

A kiállítói visszajelzések alapján sikeres volt a kiállítás. A rendezvény ideje alatt 29 országból mintegy 10 000 érdeklődő fordult meg a Hungexpo területén.

IPAR NAPJAI 2016. május 24–27. között

Ismét jelentkezik az IPAR NAPJAI keretében 2012 óta megújult formában megrendezett, immár 19. INDUSTRIA, valamint kísérőszakmái, például az ipari elektronika vagy a munkavédelem.

A rendezvényen adott a lehetőség átfogó képet nyújtani egy-egy szakterületről és a legrészletesebb információkat eljuttatni a szakemberekhez (segítve ezzel saját feladataik megoldását), valamint bemutatni a jelenlegi trendeket, hiszen a kutatások alapján a látogatók leginkább az újdonságokra, innovációkra és a piaci információkra kíváncsiak, miközben leginkább a mérés- és ellenőrzés-technika, az automatizálás, a K+F és a robotika iránt érdeklődnek.

Ipar 4.0

A technológiai innovációknak köszönhetően az informatikai megoldások egyre nagyobb teret nyernek mind a hagyományos iparágakban, mind az új gyártási, termelési rendszerekben, a gépek és emberek közötti kommunikációban. Közkeletű megfogalmazással élve: a negyedik ipari forradalom (ipar 4.0) küszöbén állunk. E korszak már most is pontosan kirajzolódó trendjeit összegezzük sorozatunkban, egy-egy jellemző idézettel megszólaltatva a téma elméleti kutatóit és gyakorló szakembereit.

„Napjaink jellemzője, hogy az ipari folyamatok és a számítógépek teljesen párhuzamosan és összekapcsoltan fejlődnek, egyre inkább egybeolvadnak. A számítástechnika alkalmazásával párhuzamosan jött létre a digitális technika, a robotika széles körű elterjedése, az NC-technika, a CAD/CAM megoldások vagy az adatbázisok alkalmazása a termelésben. Ma a virtuális és fizikai valóság összeolvadásának vagyunk részesei. Azt mondhatjuk, hogy a két terület egyként jelenik meg napjainkban: a kibernetikai ágban és a megmunkálási, gyártástechnológiai fizikai ágban már a termék szintjén és a gyártás folyamatában összeolvad a kettő. Ezzel elérkeztünk a kiberfizikai (cyber-physical) közös rendszerekig, amelyek egyik jelentős alkalmazási területe és értékteremtő oldala a gyártás.”

(Dr. Haidegger Géza tudományos főmunkatárs, MTA SZTAKI)

Így tehát az egymással szoros kapcsolatban álló ipari ágazatok keresztmetszetét a ma minden területen kulcsfontosságú szerepet betöltő, a teljes gyártási láncolatot átfogó IT-rendszerekre épülő ipar 4.0 adja.

A 2016-os IPAR NAPJAI-n a kiállítók kiemelt figyelem mellett mutathatják be napjaink vezető technológiai irányzata, az ipar 4.0 adta lehetőségeket, különös tekintettel az automatizálásban és az ipari elektronikában rejlő fejlődési irányokra. A koncepció alapja az egymással kommunikáló intelligens gépek (M2M), az önbeállító gyártási folyamatok és a rendkívül hatékony tömeggyártás.

A 2016-os IPAR NAPJAI kiemelt szakmai partnere a TechMonitor és A Jövő Gyára

Tematika

  • INDUSTRIAUTOMATION (ipari elektronika, elektrotechnika, automatizálás)
  • ROBOTIKA (gyártósorok, ipari robotok)
  • MACH&WELD (fémmegmunkálás, gyártástechnológia, hegesztéstechnika)
  • ENERGEXPO (energetika, energiagazdálkodás)
  • FLUIDTECH (fluidtechnika: pneumatika, hidraulika, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika)
  • SUBCON (beszállítóipar, fémfeldolgozás)
  • CHEMTECH (vegyipar, műanyagipar, gumiipar)
  • SECUTECH-VÉDTECH (munkavédelem, tűzvédelem, biztonságtechnika)
  • LOGEXPO (ipari logisztika)
  • IPARI KÖRNYEZETVÉDELEM

Kedvezményes jelentkezési határidő kiállítók részére: 2016. február 15.

Kérdés esetén a szervezők készséggel állnak rendelkezésre:

iparnapjai@hungexpo.hu

www.iparnapjai.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek