Háromszor annyi energia Szikszóról

Új töltősor a Hell Energy Magyarország Kft.-nél

2013. augusztus 15., csütörtök, 12:36

Címkék: beruházás élelmiszeripar fejlesztés Hell Energy Kft. PET palack Szikszó

Új, óránként 20 000 palack kapacitású töltősor működik ez év tavasza óta az energiaital-gyártó Hell Energy Magyarország Kft. szikszói üzemében - jelentette be a cég.

 
A több mint 1 milliárd forint összköltségű beruházás megvalósítását az Európai Unió és a magyar állam együttesen 480 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette. A pályázatban érintett projekt összköltsége közel 1 milliárd (960 millió) forint volt. De a PET töltősor működéséhez kapcsolódó egyéb fejlesztésekkel együtt 1,5 milliárd forint volt a ráfordítás. Az új beruházással a szikszói gyár termékkibocsátási kapacitása megháromszorozódott - tették hozzá.
 
A hátrányos helyzetű borsodi térségben 2011-ben adták át a cég 4,5 milliárd összértékű beruházásában megvalósított szikszói üzemét, ahol eddig fémdobozokba palackoztak. A nyilvános cégadatok szerint a társaság tavalyi nettó árbevétele 7,050  milliárd forintot tett ki, szemben az előző évi 5,964 milliárd forinttal, míg adózott eredménye 2012-ben 383,6 millió, 2011-ben 333,5 millió forint volt.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek