Fagyosan indult a FOODAPEST

2012. február 06., hétfő

Címkék: FOODAPEST HUNGEXPO UKBA

Február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA. Közel hétezer négyzetméteren mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól szerdáig zajlanak az események.

A 20 éves FOODAPEST, amit kétévente rendeztek, és az UKBA már több évtizede szerepel a HUNGEXPO programjai között. Az UKBA most 17. alkalommal fogadja majd a pék- és cukrász szakembereket. A HUNGEXPO harmadik hasonló jellegű szakkiállítása a HOVENTA, s mindezekhez tavaly még az ÍZEK és Borok fesztivál járult, gazdagítva ezzel is a választékot.

A kiállítás megnyitóján Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a magyar kormányzat intézkedései révén kívánja felgyorsítani a minőség térnyerését az élelmiszerpiacon. 

Siklósi Csaba, a HUNGEXPO kereskedelmi igazgatója, Pataki János, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke és Kurdi András a Magyar Pékszövetség elnöke egyet értettek abban, hogy nem lehet óvatos kis lépésekkel átugrani a gazdasági válság okozta szakadékot, csak egyetlen nagy ugrással, előrelendülve. Felhívták továbbá a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a minőségi alapanyagok használatának fontosságára. Mindezek bemutatására és a tapasztalatok cseréjére megfelelő fórumot teremt a két szakvásár.

Az új koncepció szerint most együtt szervezett két kiállítás két hagyományos szakma, a pékek és cukrászok mellett az élelmiszeripar más ágazatait is felsorakoztatja, s így egy eseménybe koncentrálja az élelmiszeripar jelentős területeit. Ebben az évben közel kétszáz kiállító részvételével mintegy 7000 négyzetméteren zajlanak az események. A kiállítók XXI. századi technikákkal és alapanyagokkal, az aktuális trendek szerint készült ételekkel és az azokhoz szükséges alapanyagokkal jelennek meg a standokon. Általános, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozás formáira és technikáira, az ahhoz használható nyersanyagokra.

A kiállítások elsősorban a szakközönségnek szólnak. A szakmát a termelők és gyártók, a nagy élelmiszerláncok üzletkötői, a beszerzés szakemberei, nagykereskedők képviselik majd. A kiállítók igényeit követve a szervezők nyitottak a nagyközönség felé is, s így erre a kiállításra már a végfogyasztókat is várják.

 

A kísérő események előadásain szerepelnek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, a Gazdasági Versenyhivatal, a GfK Hungária Piackutató Intézet, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft., a Magyar Márkaszövetség szakemberei továbbá hipermarket láncok, magyar gyártó és export-import cégek képviselői. A kerekasztal beszélgetéseken a részvevők a szakértő közönség körével vitatják meg többek között a jogi és adózási változások, a saját márkás termékek, az export lehetőségek a cégfúzió és felvásárlások témáit. A programok szervezésében a kiállítás hivatalos lapja, a TRADE MAGAZIN csapata közreműködött a HUNGEXPO partnereként.

 

Az UKBA a hagyományos versenyeken túl ebben az évben különleges nemzetközi bemutatókkal is szolgál. A hazai finomságok mellett német rétesek, olasz szendvicssütők munkáiban gyönyörködhet a közönség. A FOODAPEST kiállítás egyik kiemelt programja a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó gálája, amelyet az AMC szervez.

 

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek