A jövő ipara összekötődik

HANNOVER MESSE 2015

2015. február 25., szerda, 14:21

Címkék: Hannover Messe 2015 ipar 4.0

A HANNOVER MESSE a világ legfontosabb ipari vására. A vásár középpontjában az ipari automatizálás és informatika, az energetikai és környezetvédelmi technológiák, a meghajtás- és fluidtechnika, a gyártási technológiák és a kutatás-fejlesztés, valamint a beszállítói és alvállalkozói kapcsolatok, és az iparhoz köthető összes kulcsfontosságú ágazat áll.

"Minden olyan technológiának, amely Hannoverben bemutatásra kerül van egy közös pontja, növelik a termelékenységet az iparágban, és így a vállalkozások versenyképességét," mondta Marc Siemering, a Hannover Messe igazgatója. Az iparban lévő szinergiák és a különböző iparágak közötti együttműködés egyidejűleg és ugyanazon a helyen való találkozása teszi a Hannover Messét egyedülállóvá a világon.

Hálózatépítő események és vitafórumok segítik elő az értékes kapcsolatok kiépítését és a konkrét üzletek akár helyszínen való megkötését. A világ minden tájáról érkező döntéshozók és befektetők a Hannover Messén tájékozódnak az új trendekről, lehetőségekről és technológiákról.

 A jövő ipara összekötődik

A gazdaság növekvő digitalizálása  erőteljes, dinamikus növekedést hoz magával az iparban is. Gyárak és energiarendszerek működnek digitális hálózatokban, a termék ciklusok egyre rövidebbek, továbbá új üzleti modellek alakulnak ki. Aki ebben az új világban csak saját magára támaszkodik, és csak a saját képességeire koncentrál, lemarad azáltal, hogy elveszti a kapcsolatot a világ trendjeivel. A vállalat versenyképessége nagyban múlik azon, hogy mennyire képes a gyártási folyamat minden szereplőjével, minden piaci résztvevővel szorosan együttműködni, hogy a termékeket gyorsabban és jobb minőségben állítsák elő.

A Hannover Messe 2015 vezértémája: „Integrált ipar - csatlakozz a hálózathoz!“ – pontosan ezt a fejlődést mutatja be, és új impulzust ad Önnek.

„Integrált ipar - csatlakozz a hálózathoz!“ szerint, az Industrie 4.0 - mint az egyetemes szabványok, gépek közötti kommunikáció, az adatbiztonság kérdése, vagy a jövő üzleti modelljének keresése - legnagyobb kihívásai csak hálózatokban kezelhetők. Ehhez szükség van  a gépészet, az elektrotechnika és az IT hálózatba kötésére.

Az ebből keletkező technológiai ugrás teszi a Hannover Messét 2015 áprilisában igazán átélhetővé. Digitális hálózati berendezések gyártása, innovatív gyártási eljárások és új ipari robotok lesznek megismerhetőek: kifinomult érzékelőkkel ellátott robotok, amelyek az emberekkel védőrács vagy biztonsági távolság tartása nélkül együtt dolgoznak. Vagy IT-alapú automatizálási megoldások, amelyek a gyárak munkafolyamatait alapjaiban fogják megváltoztatni. A Hannover Messe csarnokaiban a legkorszerűbb gyártási technológia kerül bemutatásra. Aki kíváncsi rá, hogy hogyan tudja gyára versenyképességét erősíteni, annak Hannoverben van a helye áprilisban.

Partnerország: India , Modi Miniszterelnök is ellátogat Hannoverbe

Modi a reménye 1,2 milliárd indiainak. Az indiai miniszterelnök Narendra Modi  első németországi látogatása a Hannover Messe 2015 lesz, ahol  India a világ legjelentősebb ipari vásárának partnerországa lesz.. Modi, a német kancellár-asszonnyal, Angela Merkellel együtt április 12-én nyitja meg hivatalosan a Hannover Messe 2015-t majd együtt, a hagyományokat követve körbejárják a vásárt.

India részvétele, mint partnerország a Hannover Messén hangsúlyozza az új indiai miniszterelnök ambiciózus gazdaságpolitikai céljait. A szlogen: "Make in India" mutatja, hogy Modi nagy hangsúlyt fektet a gyárak és az infrastruktúra korszerűsítésére, valamint a külföldi beruházások bevonására a hazai gyártásba. Miután Modi meggyőződése szerint a feldolgozóipar adja a gerincét az indiai gazdaságnak. A fejlődése érdekében ez a feltörekvő piaci óriásállam érdeklődik a német infrastruktúra, a tudomány és a technológia iránt. India ehhez pontosan a megfelelő időben mutatja meg magát. Indiát a világ a Hannover Messén úgy fogja megismerni. mint egy modern és feltörekvő gazdasági hatalom.

HANNOVER MESSE – az új technológia az első!

A Hannover Messe 2015 tíz rendkívül fontos vásárt hoz egy fedél alá:

  • Industrial Automation
  • Motion, Drive & Automation (MDA)
  • Energy
  • Wind
  • MobilitTec
  • Digital Factory
  • ComVac
  • Industrial Supply
  • Surface Technology
  • Research & Technology

www.hannovermesse.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek