Biztonságos és hatékony szintmérés

LFP Inox és LFP Cubic – kompakt és külön szondával rendelkező szenzorok a SICK-től

2015. november 10., kedd, 06:00

Címkék: élelmiszeripar gépgyártás gépgyártás gyógyszeripar IP69K LFP Cubic LFP Inox Sick szenzortechnika szintmérés szintszonda

Függetlenül attól, hogy folyamatos szintmérésről van szó, vagy egy pont szintjének a mérése a feladat, illetve a kettő kombinációját kell ellátni, a SICK a megoldások széles körével rendelkezik mind folyamatszabályozás, mind tárolás, mind a védelem terén.

A telepítési környezet és helyzet követelményeitől és/vagy a fennálló mérési feltételektől függően a cél mindig ugyanaz: hatékony folyamatokat kell biztosítani. A SICK LFP Cubic és LFP Inox szintérzékelőivel megoldást kínál minden alkalmazáshoz, illetve bármilyen rendszerhez.

Megbízható és rugalmas technológia

Az LFP Cubic és az LFP Inox érzékelők idő-tartomány reflektometriára épülnek [TDR - Time-Domain Reflectometry], ami lehetővé teszi az érzékelők általános használatát függetlenül az adott telepítési helyzettől, a mérendő áruk méretétől, illetve a mérendő közegtől. A folyamat maximális megbízhatóságot biztosít és segítségével a lehető legjobb mérési eredmények érhetők el.

Szenzorok minden esetre

Az LFP Cubic és az LFP Inox érzékelők az alkalmazások széles és változatos köre számára kínálnak megoldást. A termékskálában vannak olyan érzékelők, amelyek felhasználhatók a gépgyártásban, valamint az élelmiszer- és üdítőgyártásban, vagy éppen a gyógyszeriparban. A precíziós szintmérés a szintérzékelők számára még az olyan alkalmazások esetében sem jelent gondot, amelyek erősen habzó közegűek. A SICK változatos szondahosszaknak és -típusoknak, a rúd alakú szondáknak, a koncentrikus csöveknek, a kábeles szondáknak, illetve a szonda nélküli kompakt megoldásoknak köszönhetően megfelelő megoldást tud ajánlani minden egyes alkalmazáshoz. A felhasználók ezáltal időt és költséget takaríthatnak meg. A maximálisan 3m kábellel és különálló elektronikával rendelkező megoldásoknak köszönhetően a SICK olyan helytakarékos megoldást kínál, amely szűkös térben is installálható, és amelyben az elektronika megfelelően védett a folyamatok hőjétől. Ez óriási előnyt jelent, különösen a magasan elhelyezett tartályokban történő felhasználáskor. Mivel az elektronika külön telepíthető a szondától (például szem magasságban), mind a készülék állapota, mind a készülék mérési eredményei mindig könnyen olvashatók, emellett az érzékelő beállításai és paraméterei is könnyen változtathatók. Mivel az elektronika a szondától eltérő helyen is felszerelhető, a szonda könnyen sterilizálható egy autoklávban – és ez a gyógyszeriparban alapvető követelmény.

LFP Inox – a tiszta megoldás

A típus gyártásánál felhasznált, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) által jóváhagyott anyagok, illetve az EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group) által tanúsított kialakításnak köszönhetően LFP Inox érzékelő megbízható megoldás az optimális és korlátozás nélküli tisztításhoz, még a legszigorúbb higiéniai követelményekkel rendelkező alkalmazások esetében is. A készülékek moduláris csatlakozási rendszere lehetővé teszi a különféle alkalmazásokba történő egyszerű és rugalmas telepítést. A készülékek magas hőmérséklettel és nyomással szembeni ellenállásának köszönhetően korlátozás nélkül használhatók CIP és SIP feltételek mellett is. Ezen lenyűgöző tulajdonságot kiegészíti a készülékek azon képessége, hogy IO-csatlakozáson keresztül képesek kommunikálni a felsőbb szintű szabályozó egységekkel.

A folyamatos szintmérés határérték detektálással történő kombinálásával az LFP Inox érzékelő jelentős megtakarításokat tesz lehetővé a különálló rendszerekhez képest. A kijelző, a kapcsolható, 4–20 mA-es vagy 0–10 V-os analóg kimenet, az IO-Link az egyes konfigurációkhoz, a diagnosztika és megjelenítési opciók, valamint a kéttranzisztoros kapcsoló kimenetek kombinálva vannak egyetlen kompakt érzékelő házban, ami megfelel mind az IP67, mind az IP69K besorolású házakkal kapcsolatos biztonsági követelményeknek. Mivel a szondák lerövidíthetők és a folyamat bekötései megváltoztathatók, az LFP Inox igen sokoldalúan alkalmazható a gyakorlatban is. A készülék könnyű üzembe helyezhetősége, karbantartás mentessége és az, hogy szinte teljesen független a mérendő közeg tulajdonságaitól (ami azt jelenti, hogy az érzékelőt nem kell újrakalibrálni), jelentős megtakarítási lehetőségeket kínál fel mind az idő, mind a költségek vonatkozásában.

LFP Cubic – széles körben alkalmazható

Az LFP Inox szenzorhoz hasonlóan az LFP Cubic is folyamatos mérést, illetve pontszerű szintmérést tesz lehetővé a követelményeknek megfelelően, egyetlen rendszeren belül – ami jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé. A LFP Cubic érzékelő gyakorlatilag bármilyen folyadékban történő felhasználásra alkalmas: moduláris szondájának köszönhetően az érzékelő könnyen integrálható különféle alkalmazásokba. Az szenzor még lerakódásokat és habokat képező folyadékokban is működőképes. Az érzékelő kiépítése kifejezetten ötletes: négy nyomógombot és egy kijelzőt tartalmaz az alkalmazásokhoz történő gyors és egyszerű adaptálása érdekében. A különálló elektronika, az IO-Link interfész és a titánból készült folyamat-csatlakozás egyaránt a készülék sokoldalú felhasználását szolgálják. Szinte teljesen kopás- és karbantartásmentes tulajdonságának köszönhetően az LFP Cubic érzékelő kiválóan használható a vízágazatban használt fém konténerekben és tartályokban, a gép-, illetve szerszámgépgyártásban, üzemépítésben, és általában az építéstechnikában is.

www.sick.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek