Biztonságos és felhasználóbarát digitális üzleti modellek az ipar 4.0 érában

Wibu-Systems-premierek Hannoverben

2018. január 01., hétfő, 06:00

Címkék: AXOOM EMO Hannover felhő felhőalapú szolgáltatás felhőalkalmazás felhőplatform ipar 4.0 Trumpf

A biztonságos licencmenedzsmentben globális megoldásokkal rendelkező Wibu-Systems átfogó programot mutatott be az intelligens eszközök gyártói, üzemeltetői és felhasználói számára az EMO 2017 szakkiállításon. Az ipar 4.0 koncepcióhoz kapcsolódó újítások megmutatták, hogy az intelligens gyártással összekapcsolt rendszerek új bevételi forrásokhoz vezethetnek.

A cég már az ipar 4.0 hajnalától kezdve egységes, átfogó, robusztus, és egyszerű funkciókkal bővíti a CodeMeter technológiát annak érdekében, hogy a platformnak magasabb szintű kompatibilitást biztosítson, és így alkalmazások szélesebb köre számára tegye használhatóvá. A munkában számos kutatási projekt és partnercég működött közre, amely így új és innovatív megoldásokat hozott létre az ipari internet világában.

Az együttműködési szellemet kiválóan reprezentálja az IUNO, az ipar 4.0-hoz kapcsolódó kiberbiztonság német nemzeti referenciaprojektje. Az IUNO keretein belül működő egyik projektben a Wibu-Systems a szerszámgépekben, a lézertechnológiában és az elektronikában vezető szerepet betöltő Trumpffal működik együtt. A TRUMPF közreműködésével létrejött AXOOM, valamint a gyártás és az informatika intelligens összekapcsolásával foglalkozó szakértők stratégiai fontosságúak voltak a projekt megvalósításában.

Az AXOOM digitális üzleti platformja az egész termelési értéklánc mentén használható. A CodeMeter a szellemi tulajdon védelmét segíti, és biztonságos és sokoldalú szoftverlicenc révén biztosít új üzleti lehetőségeket. Mindkét technológiát egy kopogtatógépbe integrálták, ami két különböző felhasználási esetet mutatott be a gyártók és a felhasználók összekapcsolására:

  • Új italok készítése. A gyártó új italfajtát hoz létre, amelynek receptjét a CodeMeter kódolja és továbbítja az AXOOM piacterére. A megfelelő licenctételként kerül fel a CodeMeter License Centralba, amely egy adatbázis-alapú licenc- és jogosultsági alkalmazás, és a szoftverlicencek létrehozásának, átadásának és kezelésének folyamatát automatizálja.
  • Italok értékesítése. A fogyasztó kiválasztja az italt. A megrendelés végighalad a piactéren, és az adott ital létrehozására vonatkozó licenc a CodeMeter License Centralból a mixerhez kerül.

Ruediger Kuegler, a Wibu-Systems értékesítési alelnöke az EMO keretein belül tartott előadásában bemutatta a modularizálási lehetőségeket is. „Izgalmas időket élünk, amikor a számítási teljesítmény, a felhőmegoldások és a biztonsági technológiák teljesítménye eléri a határt, hogy átalakítsuk világunkat, és számtalan automatizált, digitális és testre szabott szolgáltatást hozzunk létre – jelentette ki az alelnök. – A határokat csak a fantáziánk szabja meg. A védelem-, a licenc- és a biztonságtechnika világában használt CodeMeter napról napra kifinomultabbá és kényelmesebbé válik, optimális ár/érték arányt biztosítva.”

Stephan Fischer, a TRUMPF Digitális Üzleti Megoldások vezetője és az AXOOM vezérigazgatója szerint „az AXOOM és a Wibu-Systems együttműködésével új szinergiák jöttek létre, amelyek biztonságos és zökkenőmentes kapcsolatokat hoznak létre a gépek, szoftverek és ipari folyamatok között, és megfelelnek az adatvezérelt üzleti modellek követelményeinek.”

www.wibu.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek