Az orvostechnikától a világűrig

Betekintés a LEMO csatlakozók világába

2013. október 25., péntek, 11:39

Címkék: autóipar csatlakozó elektronika Lemo mérőműszer orvostechnológia

A LEMO termékskálája a moduláris koncepciójának, valamint az érintkező konfigurációk és különböző csatlakozóház-típusok széles választékának köszönhetően több mint 50 000 csatlakozókombinációt kínál, miniatűr 3 mm-től 50 mm átmérőig, maximum 30 mm kábelátmérőhöz, 106 érintkező számig.

A LEMO termékcsalád prémium kategóriás „Push-Pull” reteszelésű körcsatlakozói a legtöbb piaci követelmény szerinti ideális konfiguráció, akár orvosi műszerekről, akár mérőműszerekről, ipari vezérlésről, audio-/videoberendezésekről, telekommunikációs vagy autóipari alkalmazásokról van szó.
 
A LEMO termékskálája több mint 50000 csatlakozókombinációt kínál
 
A LEMO több csatlakozó szabványt is létrehozott, mint például a HDTV 3K.93C és a NIM-CAMAC 00.250 csatlakozók esetében.
 

Miért válasszon LEMO csatlakozót?

  • Széles termékskála
A LEMO csatlakozók moduláris koncepciója lehetővé teszi az adott alkalmazásnak legjobban megfelelő csatlakozó kiválasztását.
  • Megbízhatóság

Az alkatrészek és alapanyagok minőségének köszönhetően a LEMO csatlakozók élettartama mindig hosszabb, mint a felhasználó berendezéseké.

  • Ellenálló felépítés

A csatlakozók alkalmazhatók erős mechanikai igénybevételnek, rezgésnek, ütődésnek kitett környezetben is.

  • Esztétika

A LEMO csatlakozók harmonikus, high-tech dizájnja kiegészíti és esztétikusabbá teszi a műszerfal koncepcióját.

  • EMC védelem

A fémköpeny hatékonyabb szűrést biztosít, mint a páncélozott kábelek és a legtöbb csatlakozó.

  • Hosszú távon biztosított
A LEMO garantálja, hogy hosszú távon is biztosítja a választott csatlakozót, akármilyen speciális is, mivel a legtöbb LEMO csatlakozó standard elemekből épül fel.
 
A LEMO több csatlakozó szabványt is létrehozott

Hol használnak LEMO csatlakozókat?

Széles körben – a felhasználás módja nagyon sokrétű. Egy-két érdekes alkalmazási példával élve többek között az autósportban, a hadiiparban, a sportközvetítések HD minőségű továbbításához, a fi lm- és hangstúdiókban, a fogászati gépekben vagy a mobil defi brillátor készülékekben, de extrém felhasználást említve a nukleáris iparban, így például az atomerőművekben és az űrben is. 
 
Segítség a választáshoz

Mi alapján válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelő csatlakozótípust?

Fontos ismernünk a beépítés körülményeit és azt, hogy mekkora térrel gazdálkodhatunk a csatlakozók számára. A különböző szériák úgy lettek kialakítva, hogy a felhasználási környezet (hőmérséklet, vízállóság, nyomás-vákuum, steril környezet stb.) meghatározza, melyik csatlakozótípus alkalmas a külső feltételek szerint. Alapvetően megkülönböztetünk fémházas és műanyag házas (REDEL P vagy XP) szériát. Adott szérián belül meghatározó az érintkezők száma és fajtája (egypólusú/sokpólusú, koax, triax, száloptikai), ezen belül is altípusok a szerelhetőség szerint (forrasztásos, krimpeléses vagy print) kis- vagy nagyfeszültség (3 kV alatti vagy feletti), valamint a kábel ér keresztmetszete és a csatlakoztatáskor rendelkezésre álló hely, ami alapján pontosan behatárolhatjuk a csatlakozó formáját és méretét. Ezek után a felhasználni kívánt kábel külső átmérőjét szükséges ismernünk az ideális szorítópatron beazonosításához. Végül lehetőségünk van (poliuretán vagy szilikon anyagú) törésgátlóval kiegészíteni a csatlakozóvéget egy peremes kialakítású toldat alkalmazásával.
 
Törésgátló is alkalmazható

LEMO Médiakonverterek

A LEMO több médiakonvertert is kifejlesztett, amelyek segítségével egyszerűen minőségi átalakítás érhető el.
  • A LEMO MEERKAT™ egy olyan készülék, ami triax jelből optikai jelet állít elő. Az egység kódolja a kamera triax jelét, majd SMPTE 311M hibrid kábelen elküldi az OB van-nak. 

LEMO MEERKAT

  • A HD Z-Link™ száloptikai kamerát összekapcsoló rendszer többcsatornás video- és audiokapcsolatokat, illetve vezérlést biztosít a stúdió és kézi kamerákhoz egyaránt, amelyek SM hibrid kábelekre szerelt LEMO 3K.93C csatlakozókat használnak.

HD Z-Link

 

A megfelelő csatlakozó kiválasztása különféle projekthez fontos és nem mindig egyszerű folyamat. A LEMO szakszerű tanácsadást, segítséget ajánl a legjobb megoldás megtalálásához. Lépjen kapcsolatba a helyi LEMO képviselettel műszaki segítségért.
 
Kelemen Gábor értékesítő mérnök
REDEL Elektronika Kft.
1201 Budapest, Nagysándor József u. 6-12.
Tel : +36-1-421-4753 ; +36-30-500-2263
gkelemen@lemo.hu, www.lemo.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek