Automata és félautomata logisztikai megoldások Németország legnagyobb tésztagyárában

2018. október 06., szombat, 16:36

Címkék: élelmiszeripar folyamatirányítás folyamatvezérlés Jungheinrich raktári automatizálás raktárirányítási szoftver raktárlogisztika raktározás raktártechnika targonca

Folyamatbiztonság az EKS 215s automata komissiózó targoncának köszönhetően. Kompakt raktározási rendszer hatékony térkihasználással. Logisztikai interface biztosítja a kommunikációt a targoncák és a raktárirányítási rendszer között.

A Jungheinrich egy félautomata raktárt épít késztermékek számára Németország egyik legrégebbi tésztagyártójának, az Erfurter Teigwaren GmbH-nak a türingiai Erfurtban.  Az új csarnokban, amely 130 méter hosszú és 55 méter széles, a Jungheinrich kompakt raktározási megoldása több mint 26 000 raklap raktározására biztosít helyet. A projekt célja, mellyel a Maintrans Logistik GmbH-t bízták meg, Németország legnagyobb tésztagyárában a gyártás és a logisztika bővítése. A Maintrans Logistik GmbH nyolc éve látja el a logisztikai feladatokat az erfurti tésztagyártó vállalatnál. A Jungheinrich intralogisztikai szakértőinek segítségével a vállalatoknak most lehetősége nyílik arra, hogy lépéseket tegyenek a gyártási területen belül a raktárak modernizációjára.

A gyártás a hét minden napján napi 24 órában zajlik. Az új raktár üzembe helyezését ez év októberére tervezik. A rendszer különlegessége a Jungheinrich EKS 215a alkalmazásában rejlik, amely egy automata vezető nélküli komissiózó targonca. A teljesen automatizált vezető nélküli gépek egy állványrendszert működtetnek összesen hat Jungheinrich szatellit raklapszállító kocsival. A szatellit kocsikat teljesen vezeték nélküli hálózaton (WLAN) keresztül vezérlik, melyek folyamatosan kommunikálnak a Jungheinrich targoncákkal. A piacon elsőként került bevezetésre ez a megoldás és jelentős hatékonyságot biztosít a kompakt raktározási rendszer kiszolgálásában. Az automata vezető nélküli gépeket a Jungheinrich vezérlő szoftvere szabályozza a Jungheinrich logisztikai interfésszel együtt.  Ez a köztes eszköz végzi el a központi kommunikációs egység feladatait és lefordítja a targoncák és a raktárkezelő rendszer közötti adatcseréhez szükséges információkat.   

Ez vonatkozik az Erfurtban használt kézi Jungheinrich targoncákra is. A három ETV 320 típusú tolóoszlopos targonca liftNAVIGATION félautomata emelési magasság előválasztással rendelkezik, így a ki- és betárolás nagy magasságban is sokkal hatékonyabb. Az üzembe helyezést követően a Jungheinrich teljes körű szervizszolgáltatást nyújt a teljes rendszerre. 

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek