Tökéletes klíma a vetőmagok számára

Raklapos állvány acélszerkezetű emelvénnyel

2022. január 24., hétfő, 06:00

Címkék: mezőgazdaság OHRA raktár raktárlogisztika raktározás raktártechnika tárolástechnika tárolórendszer vetőmag

A vetőmagszakértő KWS vállalat folyamatos befektetések révén bővíti és modernizálja a cukorrépa vetőmag termesztését einbecki telephelyén. Ezen kezdeményezések részeként új raktárterületet alakított ki, ahol a vetőmag klimatizált körülmények között tárolható.

Ennek során a magokat teljesen automatikus módon speciális tárolódobozokba töltik és egy automata állványkiszolgáló rendszerrel tárolják be. Az OHRA kifejezetten ezen tartályokra szabott állványrendszert, valamint egy acélszerkezetű emelvényt szállított a cég részére, amelyre a tartályok be- és kirakodására szolgáló rendszert telepítették.

Állandó klíma a zárt rendszernek köszönhetően

A vetőmagok számára állandó, meghatározott környezeti feltételek megteremtése érdekében a teljes állványrendszer zárt egységet alkot. A speciális tárolódobozok a raktárterület klimatizálásával együtt biztosítják, hogy az olyan paramétereket, mint a hőmérséklet vagy a páratartalom egyszerűen és megbízhatóan be lehessen állítani. A tartályok feltöltésének vagy átrakásának egész folyamata teljesen automatikusan működik.

Állvány, emelvény és állványkiszolgáló rendszer egysége

A raktárba az OHRA egy 27,3 méter hosszú raklapos állványt szállított és telepített, amely 100 db, akár 600 kg súlyú tartály számára biztosít tárolóhelyet. Az állványhoz közvetlenül csatlakozik egy – szintén az OHRA által szállított – acélszerkezetű emelvény is. Erre telepítették azt a billenőszerkezetet, amelyen keresztül a szállítószalagok vagy a vödrös emelők által szállított vetőmagok az alattuk elhelyezett tartályokba kerülnek. A tartályokat ezután a Köttgen vállalat állványkiszolgáló rendszere veszi fel és tárolja be, amely cég az OHRA-hoz hasonlóan a Hölscher csoport tagja. A konzolok és az állványkiszolgáló rendszer vezetősínei a berendezés teljes hossza mentén végighaladnak. Így az állvány és az emelvény egy egységet alkotnak. Ez biztosítja a tartályok zavartalan szállítását a billenőszerkezettől az állványokig.

Az új állványrendszer fontos eleme a KWS gyártóberendezéseit érintő kapacitásbővítésnek. Ezáltal biztosítható az, hogy a jelentős vevői keresletet a jövőben is az elvárt minőségű árukkal tudják kielégíteni.

www.ohra.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek