"higiénia" címke cikkei:

Az élelmiszer-biztonság proaktív megközelítése

Az élelmiszer-biztonság proaktív megközelítése (Cikk)

Az innovatív golyóscsapágy-egységek bővítik a higiénikus kivitel adta lehetőségeket, ugyanakkor csökkentik a karbantartási költségeket, valamint a korábbiaknál nagyobb megbízhatóságot és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosítanak az élelmiszeripari vállalatok számára.

Ipari kézhigiénia? Nem csak az előírások számítanak

Ipari kézhigiénia? Nem csak az előírások számítanak (Cikk)

Az élelmiszeriparban még a mai modern és automatizált gyártási folyamatok mellett is különösen fontos szerepe van az emberi precizitásnak, és odafigyelésnek. Az egészségügy után ez az az iparág, ahol a legszigorúbb higiéniai követelményeknek kell megfelelni (HACCP, EU szabályozás) és mindemellett a személyzet számtalan higiéniai kihívással is szembesül. A gépek és a környezet tisztán tartása mellett a személyi higiénia elsődleges, hiszen 5-ből 4 fertőzés a kezeinkkel terjed.

A nyilvános WC-k környékén megbúvó kórokozóktól félünk a legjobban

A nyilvános WC-k környékén megbúvó kórokozóktól félünk a legjobban (Cikk)

Nagyon félünk a kórokozóktól, azok közül is leginkább a nyilvános WC-k környékén meglapuló vírusoktól és baktériumoktól – derült ki a Tork friss felméréséből. A megkérdezett magyarok fele még az edzés utáni mosdást is kihagyja, ha nem tartja elég tisztának a nyilvános zuhanyzót, és minden ötödik válaszadó inkább gyalog megy, mintsem hogy elkapjon valamilyen betegséget a buszon vagy a villamoson. Persze van, akit nem riaszt el a fertőzés veszélye: a válaszadó magyar férfiak 30 %-a például ülőke takaró vagy tisztító hiányában is nyugodtan ráül a nyilvános WC-re.

„Higiénikus” kivitelű XTS lineáris szállítórendszer

„Higiénikus” kivitelű XTS lineáris szállítórendszer (Cikk)

A Beckhoff XTS lineáris szállítórendszerének (eXtended Transport System – XTS) rozsdamentes acélból készült, „XTS Hygienic” változata új alkalmazási lehetőségek széles körét nyitja meg, elsősorban az élelmiszeripari és gyógyszeripari feldolgozás, valamint általában a folyadékkezelés terén. IP 69K besorolású védettségének, valamint rejtett sarkoktól, élektől és bevágásoktól mentes kialakításának köszönhetően optimálisan tisztítható, ezért nagy lehetőségeket rejt magában ezen iparágak vonatkozásában. A rendkívül rugalmas szállítást biztosító alaprendszert könnyű tisztíthatósággal ötvöző konstrukcióra támaszkodva igen szigorú higiéniai követelmények esetén is optimalizálhatók a folyamatok és maximalizálható a gyártósor rendelkezésre állása.

Az élelmiszer-higiénia építőkövei

Az élelmiszer-higiénia építőkövei (Cikk)

A berendezések higiénikus kivitelére helyezett hangsúly fontos szerepet játszhat az élelmiszer-biztonság szabályozásában az élelmiszeripari termékek előállítása során. Azonban ha ezt túl tágan értelmezzük, és nem fordítunk elég figyelmet a rendszer alkatrészeinek higiénikus kivitelére, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a csapágyak belsejében megtelepedett baktériumok elszaporodjanak.

Pneumatika az élelmiszeriparban

Pneumatika az élelmiszeriparban (Cikk)

Az élelmiszer- és csomagolóipar az automatizálási technológiák kiemelt felhasználási területei közé tartoznak. A termelési folyamatoktól egészen az élelmiszerek csomagolásáig e szegmensek olyan műszaki fejlesztéseket használnak fel, melyek a legmagasabb energiahatékonysági- és higiéniás követelményeknek kell, hogy megfeleljenek.

Korszerű higiéniai megoldások

Korszerű higiéniai megoldások (Cikk)

Az élelmiszeriparban egyre nagyobb jelentőséget kap a higiénia és termékbiztonság. A Flexlink göteborgi ügyfélnapja a trend mozgatórugóinak számító fogyasztói elvárásokról, márkavédelemről és termelési hatékonyságról szólt.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek