A Nemo’s Garden egy különleges startup. Bár 2022-ben már nem egyedi az, hogy szokatlan helyszíneken és körülmények között termesztenek növényeket, a vállalat ötlete mégis újdonságnak számít. Az alapítók víz alatti üvegházakkal kísérleteznek, amelyekben egészséges növényeket nevelnek hasonlóképpen, mint a csehországi okos konténerkertészetben.
Az SKF innovatív Food Line élelmiszeripari golyóscsapágy-egységei a legkorszerűbb higiénikus kialakítással rendelkeznek, amely fokozott megbízhatóságot, alacsonyabb karbantartási költségeket és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosít a globális élelmiszeripari vállalatok számára.
Csúcstechnológiás vízkultúrás megoldást fejlesztett ki a prágai GreenTech startup, amellyel a városi kertészetek az időjárási viszonyoktól függetlenül, egész évben zöldséget termeszthetnek. A növények ugyanis olyan konténerekben – függőlegesen elrendezett, termőtalaj helyett tápoldatot tartalmazó tálcákban – fejlődnek, amelyekben a környezeti körülmények teljeskörűen szabályozhatók.
Az élelmiszerbiztonság esetében egyszerűen nem lehet kompromisszumot kötni. Az SKF megbecsült partnere a globális élelmiszeriparnak, mivel olyan élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő technológiát és termékmegoldásokat kínál, amelyek jelentősen hozzájárulnak az optimális rendelkezésre állás és termelékenység biztosításához, és végső soron az üzleti jövedelmezőséghez.
Immár a csomagolóanyagok is kivehetik a részüket a koronavírus elleni védekezésben: egy magyar tulajdonosi hátterű nyomdában vírus-és baktériummentes csomagolóanyagok gyártására készülnek.
A vetőmagszakértő KWS vállalat folyamatos befektetések révén bővíti és modernizálja a cukorrépa vetőmag termesztését einbecki telephelyén. Ezen kezdeményezések részeként új raktárterületet alakított ki, ahol a vetőmag klimatizált körülmények között tárolható.
Támogatásből fejleszti gépparkját a BOX PRINT- FSD Packaging Kft. A fejlesztésnek köszönhetően egészségipari, higiéniai és élelmiszeripari termékek csomagolóanyagának gyártását is el tudja végezni a vállalat.
Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében.
A víz- és szennyvízrendszerek nem megfelelő kezeléséből adódó, hírnevet érintő és pénzügyi kockázatokkal foglalkozik egy ma közzétett új jelentés. „Az élelmiszeripari folyamatokban használt víz és szennyvíz kezeléséről” című dokumentum az élelmiszeriparban és az italgyártásban használt nagy mennyiségű vizet veszi górcső alá, arra biztatva a vállalatokat, hogy tegyenek többet a kockázatok csökkentéséért.
Könnyen alkalmazható gépi látást ad a vállalatoknak az AB Consulting új keretrendszere.