Foodtech.hu címkék

Legfrisebb hírek:

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország (Cikk)

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében.

Ajánlott vízgazdálkodási eljárások az élelmiszeripari és italgyártó szektor számára

Ajánlott vízgazdálkodási eljárások az élelmiszeripari és italgyártó szektor számára (Cikk)

A víz- és szennyvízrendszerek nem megfelelő kezeléséből adódó, hírnevet érintő és pénzügyi kockázatokkal foglalkozik egy ma közzétett új jelentés. „Az élelmiszeripari folyamatokban használt víz és szennyvíz kezeléséről” című dokumentum az élelmiszeriparban és az italgyártásban használt nagy mennyiségű vizet veszi górcső alá, arra biztatva a vállalatokat, hogy tegyenek többet a kockázatok csökkentéséért.

Hazai fejlesztés gyorsíthatja fel a gépi látás elterjedését

Hazai fejlesztés gyorsíthatja fel a gépi látás elterjedését (Cikk)

Könnyen alkalmazható gépi látást ad a vállalatoknak az AB Consulting új keretrendszere.

A jövő egészségügyének géptervezése - a Hygienic DESIGN gépelemek előnyei

A jövő egészségügyének géptervezése - a Hygienic DESIGN gépelemek előnyei (Cikk)

Napjaink globális piacán a steril környezet fenntartása kulcsfontosságú a gyógyszer- és egészségiparban működő gyártók sikere szempontjából. A gyártóüzemek higiéniai körülményei katasztrofális hatást gyakorolhatnak a közegészségre, nem beszélve a mulasztások hírnévromboló és jogi következményeiről. Ezért nem meglepő, hogy a biztonsági előírások egyre szigorúbbak lettek. A szabványos gépelemekre specializálódott norelem ügyvezető igazgatója, Marcus Schneck a higiéniai szempontok szerint megtervezett gépelemek az egészségiparban történő használatának fontosságára világít rá.

Húsbavágó módszerek

Húsbavágó módszerek (Cikk)

Hagyománytisztelet és innovációs erő: a minőségi élelmiszergyártás eme két ismérve nem számít feloldhatatlan ellentmondásnak. A tradíciók terén a gyulai húsipar irigylésre méltó helyzetben van; a városban 150 évre tekint vissza a hentesáruk feldolgozása. De hogyan állunk a folytonos megújulás képességével? Egy pillantás a Gyulahús Kft. mindennapjaira ezt is elárulja: az üzemben már évtizedekkel ezelőtt szakítottak azokkal az elavult gyakorlatokkal, amik sok gyártó és karbantartó cégnél még mindig „jól bevált” módszereknek számítanak. A részletekbe Héczey-Szabó Mihály, a Gyulahús Kft. „A” üzemének műszaki vezetője avatja be a TechMonitor olvasóit.

Digitális átalakulás az étel- és italgyártásban

Digitális átalakulás az étel- és italgyártásban (Cikk)

Az étel- és italgyártás jellemzően bonyolult berendezéseket igényel, amelyeket idővel gyakran továbbfejlesztenek és kiegészítenek. Az ilyen rendszerek jövőbeni követelményekre történő felkészítéséhez frissíteni kell az érintett automatizációs, monitoring- és vezérlőrendszereket. A gyártósorok, termelő létesítmények, valamint az épületfelügyeleti és energiagazdálkodási rendszerek integrálásával átfogó ellátórendszer hozható létre. A kihívás kiválóan teljesíthető a COPA-DATA zenon hardverfüggetlen szoftverplatformjával, amely szabványos tételgyártási módszerekkel, kompromisszummentes biztonsággal és rugalmassággal, valamint mindenfajta beszámolókészítési kötelezettség könnyű teljesítésével támogatja az üzemeltetőket.

Kifogástalan tisztaság

Kifogástalan tisztaság (Cikk)

A KUKA kompakt, párhuzamos karú robottal bővíti portfólióját. Higiénikus és minimális karbantartási igényű. Ez a KUKA új KR DELTA robotja. A teljes egészében rozsdamentes acélból készült, párhuzamos kinematikai rendszerrel ellátott delta robot különösen meggyőző teljesítményt nyújt az élelmiszer- és csomagolóiparban, még ott is, ahol közvetlenül érintkezik élelmiszerekkel, de megállja a helyét az elektronikai és a gyógyszeriparban is.

A címke megfelelőség és a minőségellenőrzés javítása

A címke megfelelőség és a minőségellenőrzés javítása (Cikk)

Az új rendszer ideális a címkék és vonalkódok ellenőrzésére és hitelesítésére az orvosi eszközök gyártása, a gépjárműipari címkézés, az élelmiszerek és italok másodlagos és harmadlagos csomagolási címkéi és egyéb, a címkék minőségének átfogó nyomon követését igénylő alkalmazási területeken.

Mérföldkőhöz érkezett el a ViscoTec

Mérföldkőhöz érkezett el a ViscoTec (Cikk)

Annak ellenére, hogy egy különleges év áll mögöttünk, a ViscoTec mégis újabb mérföldkövet ünnepelhetett 2020-ban. A vállalat az alapítás napjától mostanáig világszerte több mint 100 000 szivattyút értékesített: 40 000 adagolószivattyút a fő ViscoTec márkából, és 65 000 egységet a szintén ViscoTec márkának számító preeflow adagolókból.

Kisebb lehet az ökológiai lábnyom

Kisebb lehet az ökológiai lábnyom (Cikk)

Az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs irányelveivel összhangban hirdette meg 2018 januárjában a Nemzeti Kutatás Fejlesztési és Innovációs Alap a kis-, közép- és nagyvállalatok k+f+i tevékenységének támogatására azt a pályázatot, melynek elsődleges célja a hazai vállalkozások ösztönzése jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztése. A kiírás tartalmi ellenőrzési és szakmai szempontjai alapján történt értékelés után az NKFIH elnöke 66 pályázat támogatásáról döntött, amellyel közép-magyarországi kkv-k és nagyvállalatok részesültek együttesen 18,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban az NKFI Alapból. A támogatásban részesült pályázók egyike a Robot-X Hungary Kft. és az Ostorházi Bevonattechnika Kft. konzorciuma. A nyertes cégek arra vállalkoztak, hogy a természetben lebomló anyagokból készült termékek gyártására alkalmas célgépeket és technológiát fejlesztenek.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek